[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Mishyn_papa  
Форум » Test category » Краєзнавчи пошуки » ВИСТАВКА ОДНІЄЇ ВУЛИЦІ
ВИСТАВКА ОДНІЄЇ ВУЛИЦІ
ГалинаДата: Неділя, 28.11.2010, 21:29 | Повідомлення # 1
Рядовий
Група: Працівники музею
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
В березні 2011 р. виповнюється 150 років від дня смерті Т.Г.Шевченка. До цієї дати музей планує (продовжуючи, розпочатий у 2009 році, проект) створити "Виставку однієї вулиці", яка розповість про одну із найстаріших вулиць Рівного - вул. Шевченка. Відомо, що історія цієї вулиці сягає часів 17-го ст. Саме на цій вулиці знаходиться найстаріша споруда Рівного - Свято-Успенська церква. На вулиці збереглись архаїчні дерев'яні будови кінця 19 - поч. 20-го ст. Саме тут споконвічно мешкали українці, які займались обробітком землі, а тому вулиця свого часу мала назву Сільська. Й до нині тут живуть корінні рівненські родини, доля яких тісно переплітається з історією м. Рівне.
Однак, ще є багато невідомого широкому загалу про історію вулиці та долі її мешканців. Саме ці, мало відомі сторінки історії старовинної вулиці, має розкрити виставка.
Автори проекту звертаються до усіх, хто не байдужий до історії Рівного, допомогти зібрати новий унікальний цінний матеріал про вул. Шевченка. Нас цікавлять старі фотографії, які за бажанням власників, будуть відскановані і повернуті. Документи, особисті речі старожилів тощо.
НАМ КОНЧЕ НЕОБХІДНО РОЗШУКАТИ КОНТАКТНИЙ ТЕЛ. (АДРЕСУ) РОСТИСЛАВА БАБИЧА - НИНІ ВІДОМОГО ДИРИГЕНТА НАРОДНОГО АРТИСТА УКРАЇНИ, ДИТИНСТВО ЯКОГО ПРОЙШЛО У РІВНОМУ.
МИ РОЗШУКУЄМО РОДИНУ РОМАНЮКІВ, ЯКІ ЖИЛИ НА ВУЛ. ШЕВЧЕНКА В ДОВОЄННИЙ ЧАС І МАЛИ ВЛАСНУ ПЕКАРНЮ. ЦЯ РОДИНА БУЛА РЕПРЕСОВАНА РАДЯНСЬКОЮ ВЛАДОЮ.
ДАВАЙТЕ РАЗОМ СТВОРЮВАТИ ВИСТАВКУ ОДНІЄЇ ВУЛИЦІ - ВУЛИЦІ ШЕВЧЕНКА !!!
 
Форум » Test category » Краєзнавчи пошуки » ВИСТАВКА ОДНІЄЇ ВУЛИЦІ
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Rivne museum of regional studies © 2024